Εβδομήντα έξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας, στοιχείο το οποίο υποδεικνύει πως συνεχίζεται η πτωτική τάση ως προς την εξάπλωση της πανδημίας και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη μεγαλύτερη εστία στην Ασία πέραν της ηπειρωτικής Κίνας οδεύει προς εξομάλυνση.

Με βάση τα δεδομένα που δημοσιοποίησαν τα Κορεατικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (KCDC), το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη Νότια Κορέα ανέρχεται πλέον σε 9.037.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 120 νεκρούς, αυξήθηκε δηλαδή κατά 2.

Αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη ημέρα που οι υγειονομικές αρχές στη Σεούλ κατέγραψαν περίπου εκατό, ή λιγότερα, νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Χθες Δευτέρα ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο χαμηλότερος αριθμός μολύνσεων από την 29η Φεβρουαρίου, όταν η εξάπλωση έφθανε στην κορύφωσή της με 909 κρούσματα.

2 νέοι θάνατοι, 51 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μεξικό

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού κατέγραψαν 367 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού ως χθες Δευτέρα — αυξημένα κατά 51 από τα 316 μία ημέρα νωρίτερα — και συνολικά 4 θανάτους εξαιτίας της επιδημίας (+2), ενημέρωσε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ.

39 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις Φιλιππίνες, το σύνολο ανέρχεται πλέον σε 501

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν 39 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα σε 501.

Η υφυπουργός Υγείας Μαρία Ροσάριο Βερχεϊρέ διευκρίνισε πως ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στις Φιλιππίνες ανέρχεται σε 33. Στον αντίποδα, 19 άνθρωποι έχουν ιαθεί, τόνισε η ίδια σε δημοσιογράφους.