Τα κρούσματα και οι θάνατοι λόγω κορονοϊού αυξάνονται σε πολλές χώρες του κόσμου, με την ανησυχία να παίρνει αντίστοιχα ανοδικές τάσεις.

Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε συναγερμό, με την Κίνα να βρίσκεται στην πρώτη θέση στη λίστα των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση. Τα κρούσματα στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη έφτασαν τα 81.020, που σημαίνει ότι ο αριθμός παραμένει στα ίδια επίπεδα, ενώ τα θύματα ανέρχονται σε 3.217.

Ακολουθεί στη δεύτερη η Ιταλία με 24.747 κρούσματα, αλλά το ζήτημα είναι πως οι θάνατοι έχουν ανέλθει σε 1.809. Το Ιράν ακολουθεί με 13.938 κρούσματα και 724 θανάτους, ενώ στη Νότια Κορέα (τέταρτη) τα κρούσματα είναι 8.162, ωστόσο συγκριτικά οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι, 75.

Στην Ισπανία τα πράγματα δείχνουν επίσης να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, με τα κρούσματα να είναι 7.844 και τους θανάτους να φτάνουν τους 292.

Όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που καταγράφει σε real time τα κρούσματα σε κάθε χώρα, έχει 331 που έχουν επιβεβαιωθεί και 4 θανάτους.

Πατώντας πάνω στη φωτογραφία θα μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του Johns Hopkins University: