Η Ουγγαρία είναι μία από τις χώρες που σκληραίνει τα μέτρα της για τον κορονοϊό.

Η χώρα θα κλείσει τα σύνορά της για τους ξένους επισκέπτες, θα σταματήσει κάθε πολιτιστική και αθλητική διοργάνωση και θα περιορίσει τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Όπως είπε η Ουγγαρία θα χρειασθεί επιπλέον δημοσιονομικά εργαλεία για να αντεπεξέλθει στις σημαντικές οικονομικές συνέπειες που θα έχει η διασπορά του κορονοϊού.

Ο Ορμπάν προειδοποίησε επίσης πως από τις οικονομικές συνέπειες θα κινδυνεύσουν πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ορμπάν, όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από αυτά που πωλούν τρόφιμα, τα φαρμακεία και τα παντοπωλεία.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες άνω των 70 ετών να παραμείνουν σπίτια τους, ενώ ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις, κλείνοντας τους σχετικούς χώρους και επιτρέποντας μόνο τις οικογενειακές συνεστιάσεις. Επιπλέον, τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 15.00 το απόγευμα.

Μιλώντας ενώπιον του Κοινοβουλίου, ο Ορμπάν δήλωσε πως η χώρα θα χρειασθεί επιπλέον δημοσιονομικά εργαλεία για να αντιμετωπίσει τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας.

«Επικοινώνησα και με τον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ουγγαρίας, διότι σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξόν από τα δημοσιονομικά εργαλεία, εμείς θα χρειασθούμε κι επιπλέον νομισματικά εργαλεία για να αντεπεξέλθουμε στην κρίση» τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.