Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή της Ρόδας της Νέας Υόρκης, που θα υψώνεται 190 μέτρα πάνω από την πόλη και θα είναι η μεγαλύτερη ρόδας λούνα παρκ στον κόσμο.

Η Ρόδα της Νέας Υόρκης θα κατασκευαστεί στις ακτές του Στέιτεν Άιλαντ που διαθέτουν καταπληκτική θέα προς το Μανχάταν και στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Οι δημοτικές αρχές ελπίζουν ότι όταν οι τουρίστες θα επισκέπτονται το νησί, θα αφήνουν χρήματα όχι μόνο για να ανέβουν στη Ρόδα, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις, γράφει η New York Daily News.

Η μεγαλύτερη ρόδα λούνα παρκ στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στο θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ και χωράει 140 επιβάτες.

Η Ρόδα της Νέας Υόρκης θα χωράει δέκα φορές περισσότερους τουρίστες και θα έχει σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα από το Μάτι του Λονδίνου που εγκαινιάστηκε το 1999.

Επίσης, υπάρχει και άλλη ρόδα, με μικρότερο ύψος των 20 μέτρων που βρίσκεται στην Τάιμς Σκουέαρ, όχι όμως σε εξωτερικό χώρο, αλλά μέσα σε ένα κατάστημα με παιχνίδια.

Το αξιοθέατο θα ήταν η μεγαλύτερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο αν η κατασκευή της ολοκληρωνόταν σήμερα, αλλά ο στόχος αυτός ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί όταν παραδοθεί το έργο, το 2016, όπως είναι προγραμματισμένο.

Οι δημοτικές αρχές του Ντουμπάι σχεδιάζουν μία ρόδα λούνα παρκ που θα είναι κατά 20 μέτρα ψηλότερη από εκείνη της Νέας Υόρκης!