Για την κατάσταση που επικρατεί στο Μιλάνο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτης εστιατορίου επισημαίνοντας πως το 70% των μαγαζιών είναι κλειστά.

Ο Κριστιάνο Μαυροειδής ο οποίος μίλησε το πρωί της Τρίτης σε εκπομπή του Alpha εστίασε στα οικονομικά μέτρα που έχει ανακοινώσει η ιταλική κυβέρνηση λέγοντας:

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι θα δώσει πράγματα η κυβέρνηση. Το πρώτο είναι ότι όποιος έχει δάνεια στις τράπεζες μπορεί να τα μπλοκάρει είτε για έξι μήνες είτε για 12 μήνες, για να πάρει μία ανάσα.

Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει το ΙΚΑ, όμως δεν έχω ακριβή εικόνα πώς θα βοηθήσει τους εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή μας υποχρεώνουν να κρατάμε όλους τους εργαζόμενους εναλλάξ στο σπίτι. Αυτό βέβαια “τρώει” τις άδειες, οι οποίες κάποια στιγμή θα πάνε μείον και αυτό είναι πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά».

«Το θέμα είναι ότι το 70% των νησιών είναι κλειστά, τα φαρμακεία είναι ανοιχτά. Μόνο κάποια καφέ είναι ανοιχτά που περιμένουν μήπως υπάρχει κόσμος που να πήγε στα γραφεία του. Το μήνυμα του κόσμου χθες είναι ότι θα κάτσει σπίτι του για να μην έχει προβλήματα» δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Χθες είχαμε μόνο 9 άτομα στο μαγαζί. Όλα τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στις έξι το απόγευμα».