Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονoϊό στο Ιράν αυξήθηκε κατά 11 και ανήλθε σε 77 και εκείνος των κρουσμάτων στα 2.336 , ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Αλιρεζά Ραϊσί στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων που κάνει το υπουργείο του σχετικά με τον ιό.

Από χθες μέχρι σήμερα άλλοι 835 πολίτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία προτίθενται να παράσχουν υλική και οικονομική βοήθεια στο Ιράν, προκειμένου να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την επιδημία του Covid-19, ανακοίνωσε χθες το Φόρεϊν Όφις.

Η αποκαλούμενη «Ομάδα Ε3» θα προσφέρει βοήθεια ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Η ομάδα στέλνει ήδη ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Ιράν, όπως εξοπλισμό για εργαστηριακές εξετάσεις, προστατευτικές στολές και γάντια.

Το Ιράν μαζί με την Νότια Κορέα και την Ιταλία είναι μια χώρα, εκτός Κίνας, που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό.

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Κροατίας. Πρόκειται για άνδρα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Fran Mihaljevic», στο Ζάγκρεμπ.

Ο ασθενής είναι επαγγελματίας οδηγός και πρόσφατα μετέφερε αγαθά στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον κορονοϊό.

Οι υπόλοιποι οκτώ ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς στο Ζάγκρεμπ και τη Ριέκα, έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου.

Οι χώρες των G7 δεν θα ζητήσουν απευθείας δημοσιονομική και νομισματική στήριξη για την επιδημία

Οι χώρες της Ομάδας των 7 (G7) θα εκφράσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση του πλήγματος του κορονοϊού στην οικονομία, αλλά δεν θα ζητήσουν άμεσα νέες δαπάνες από τις κυβερνήσεις ή συντονισμένες μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, δήλωσαν σήμερα δύο αξιωματούχοι της G7.

Καθώς η εξάπλωση της επιδημίας εντείνει τους φόβους για παγκόσμια ύφεση, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών (G7) θα εκδώσουν ανακοίνωσή ύστερα από την τηλεδιάσκεψή τους, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση, οι χώρες της G7 θα δεσμευθούν να εργαστούν από κοινού για να αντισταθμίσουν τη ζημιά στις οικονομίες τους από την ταχέως εξαπλωνόμενη επιδημία, δήλωσε στο Reuters ένας από τους αξιωματούχους της G7 που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Άλλη πηγή της G7 δήλωσε ότι οι χώρες της Ομάδας των 7 θα εκφράσουν την αποφασιστικότητά του για κοινή, συντονισμένη δράση, εάν χρειαστεί, για να περιορίσουν τον αντίκτυπο του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία. Και οι δύο πηγές δήλωσαν ότι οι αξιωματούχοι της G7 δεν θα ζητήσουν απευθείας να ληφθούν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένα δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή της επιδημίας. Και δεν είναι ακόμα πιθανόν να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η επιδημία. Άρα η εντύπωση είναι ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για ένα τέτοιο βήμα», δήλωσε η δεύτερη πηγή της G7.

Τα νέα απογοήτευσαν κάποιους επενδυτές που ήλπιζαν για πιο ξεκάθαρα μέτρα στήριξης από τις μεγάλες βιομηχανικές δυνάμεις. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,2%, αν και οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές επέκτειναν σήμερα την επιφυλακτική τους ανάκαμψη από τη βουτιά που σημείωσαν λόγω του κορονοϊού εν μέσω ελπίδων για κοινή δράση πολιτικής.