Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες και υλικές ζημιές προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και βροχοπτώσεις που πλήττει από χθες την Κροατία.

Από τους ισχυρούς ανέμους στην πρωτεύουσα, Ζάγκρεμπ, αποκολλήθηκαν στέγες δύο σχολείων και κατέρρευσε τμήμα του κεντρικού κτιρίου παλαιού αλευρόμυλου που είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της πόλης. Δύο τοίχοι του κτιρίου γκρεμίστηκαν και προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στην περιοχή έσπευσαν υπάλληλοι της δημοτικής διεύθυνσης διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και αστυνομικοί για να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην περιοχή.

Σε κεντρικές οδούς της πόλης, από πτώσεις κορμών δένδρων και κλαδιών διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ, Μίλαν Μπάντιτς, δήλωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντικές πυροσβεστικές μονάδες και σωστικά συνεργεία έχουν ανταποκριθεί σε περισσότερες από 1000 κλήσεις πολιτών για βοήθεια.

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην περιοχή της Ριέκα, όπου στη γέφυρα που συνδέει το νησί Κρκ με την ηπειρωτική χώρα, έπνεαν άνεμοι ταχύτητας έως και 220 χιλιομέτρων την ώρα.

Από την κακοκαιρία καταστράφηκαν στέγες σπιτιών, αυτοκίνητα και παράθυρα κτιρίων και οι αρχές συνέστησαν στους πολίτες να μην μετακινούνται, αν δεν υπάρχει ανάγκη.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Αδριατικής και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των καταμαράν και των φέριμποτ.