Σάλος ξέσπασε στην Τουρκία, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ερντογάν να τάσσεται εναντίον της ύπαρξης μικτών φοιτητικών κοιτώνων.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν μπορούν να ζουν στο ίδιο οίκημα, αυτό είναι αντίθετο στη συντηρητική-δημοκρατική δομή» της κοινωνίας, φέρεται να είπε ο Ερντογάν σε στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις εφημερίδες Ραντικάλ και Ζαμάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι «με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο» η κυβέρνησή του σκοπεύει να ελέγξει την κατάσταση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν οι ελάχιστοι μικτοί κοιτώνες που έχουν απομείνει στη χώρα θα καταργηθούν.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν σάλο με πολλούς Τούρκους να σημειώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως με τον τρόπο αυτό το κράτος παρεμβαίνει στην ιδιωτική ζωή τους.

Εξηγήσεις ζήτησε από τον πρωθυπουργό και ένα στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Θέλετε να πείτε ότι θα προχωρήσετε σε ελέγχους, όπως κάνει η αστυνομία ηθών στο Ιράν όσον αφορά την ένδυση των φοιτητών; Δεν είναι αυτό επίθεση στην ιδιωτική ζωή; Οι φοιτητές είναι αρκετά μεγάλοι για να αποφασίζουν μόνοι τους», είπε ο βουλευτής Ομούτ Οράν.

Ωστόσο, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς διέψευσε ότι ο πρωθυπουργός έκανε τέτοιες δηλώσεις, χαρακτηρίζοντάς τις «επινοήσεις».

«Οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε ελέγχους» τόνισε ο εκπρόσωπος.