Συνάντηση είχε σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, στα Τίρανα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, έπειτα και από τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Τόσο ο κ. Παπούλιας, όσο και ο κ. Ράμα εξέφρασαν την πεποίθηση, ότι με αμοιβαία εμπιστοσύνη και με καλή θέληση μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα του παρόντος καθώς και αυτά τα οποία κληρονομήθηκαν από τα βάθη της ιστορίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία που έχει από η περισυλλογή των οστών των πεσόντων του έπους του ’40 και η ανέγερση ενός νέου νεκροταφείου γι’ αυτούς.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει δυναμικά τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως κατά τη διάρκεια της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας υπογράμμισε ότι ο ρόλος της Ελλάδας, ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή και η αλβανική κυβέρνηση, όπως είπε, εκτιμά ιδιαίτερα την προσοχή που αποδίδει η ελληνική πλευρά σε θέματα που αφορούν την περιοχή μας.