Ένα αεροπορικό πλήγμα που κατέφερε σήμερα ο αμερικανικός στρατός στη νότια Σομαλία, κατέστρεψε ένα όχημα μέσα στο οποίο φαίνεται πως επέβαιναν σημαντικά μέλη των ισλαμιστών σομαλών ανταρτών Σεμπάμπ, έκαναν γνωστό αυτόπτες μάρτυρες.

Το πλήγμα έγινε από μη επανδρωμένο αεροπλάνο του αμερικανικού στρατού, επιβεβαίωσε ένας υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.

«Ένας πύραυλος έπληξε ένα από τα οχήματα των Σεμπάμπ κοντά στην Τζιλίμπ», νοτίως του Μογκαντίσου, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντί Μοάλιμ, ένας κάτοικος της περιοχής. «Δεν είμαστε σίγουροι για το τι συνέβη, όμως άνθρωποι επιτόπου μας είπαν ότι έγινε ένας αεροπορικός βομβαρδισμός με στόχο ένα όχημα και πως υπάρχουν θύματα».

«Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο όχημα, το οποίο (…) καταστράφηκε εντελώς», πρόσθεσε.

Ένας άλλος κάτοικος που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε πως άκουσε μια έκρηξη και ένα αεροπλάνο να πετάει πάνω από την περιοχή.

«Δεν ξέρουμε ποιος σκοτώθηκε, όμως μπορώ να επιβεβαιώσω πως έγινε επίθεση», συνέχισε. «Ακούσαμε αεροπλάνα στον ουρανό και μερικά λεπτά αργότερα μια ισχυρή έκρηξη. Κανένας δεν τολμάει να πάει να δει τι συνέβη, οι Σεμπάμπ θα μας σκότωναν».

Η διοίκηση των σεμπάμπ δεν ήταν διαθέσιμη για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία αυτή. Ο υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε από πού είχε απογειωθεί το μη επανδρωμένο αεροπλάνο που πραγματοποίησε το πλήγμα. Οι ΗΠΑ χειρίζονται πολλά μη επανδρωμένα αεροπλάνα Reaper από μια βάση στο Τζιμπουτί και από το Άρμπα Μιντς, στη νότια Αιθιπία.

Στα τέλη Μαΐου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο είχε συντριβεί νοτίως του Μογκαντίσου.