Με μία πρωτότυπη ιδέα προσπάθησε να εξαπατήσει εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στο Σαράγεβο Βόσνιος με «βαρύ» φάκελο στην αστυνομία, χρησιμοποιώντας για να νοικιάσει αυτοκίνητο ούτε λίγο, ούτε πολύ το όνομα του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Η απόπειρα εξαπάτησης ανακαλύφθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στις υποψίες του ιδιοκτήτη της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντνέβνι Άβαζ» του Σαράγεβο.

Ο Έλντιν Κομάντ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα (διατηρεί στην αστυνομία φάκελο για απάτες που διέπραξε στο παρελθόν) βρήκε στο ίντερνετ αντίγραφο άδειας οδήγησης, στο όνομα Μπλούμπεργκ, το σκάναρε και το κατέθεσε μαζί με το αίτημα ενοικίασης αυτοκινήτου στην εταιρεία GD marketing. Συστήθηκε δε ως Νερμίν Σαλίχοβιτς, υπάλληλος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) και προσπάθησε να νοικιάσει αυτοκίνητο, μάρκας Golf VI, για το δήμαρχο της Νέας Υόρκης, για 72 μέρες. Επιπλέον, κατέθεσε αντίγραφα διαβατηρίων δύο Αμερικανών υπηκόων, ως πρόσθετων χρηστών του αυτοκινήτου, τα οποία βρήκε επίσης στο διαδίκτυο.

Όμως, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Σανίν Γκόλουμπ υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, όταν ζητήθηκε το συμβόλαιο να γίνει στο όνομα Νερμίν Σαλίχοβιτς και όχι Μπλούμπεργκ. Τηλεφώνησε τότε στην έδρα της USAID στο Σαράγεβο, όπου του είπαν ότι δεν έχουν ακούσει ποτέ το όνομα Σαλίχοβιτς και του έθεσαν το ερώτημα «αν του φάνηκε λογικό ο δήμαρχος Νέας Υόρκης να απουσιάσει για 72 μέρες από την πόλη του».

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κάλεσε την αστυνομία, η οποία πρότεινε συνάντηση με τον δράστη για να τον συλλάβει, αλλά εκείνος δεν απάντησε ποτέ στις κλήσεις στο κινητό του, πιθανώς, επειδή κατάλαβε ότι αποκαλύφθηκε το σχέδιό του.