CBC House το λένε και βρίσκεται έξω από την Πόλη του Μεξικού για να φέρει το φυσικό τοπίο όσο πιο κοντά γίνεται στην αστική ζωή.

Είναι μια δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Estudio MMX σε σχήμα «L», ώστε να αγκαλιάζει η κατοικία όσο περισσότερο πράσινο μπορεί.

Εδώ δεσπόζουν πράγματι τα δέντρα και τα φυτά, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικότατο εσωτερικό για χαλάρωση και διαλογισμό μέσα στην τεχνητή φύση.

Τεράστια τζαμένια ανοίγματα λειτουργούν ως παράθυρα στο έντονο πράσινο, επιτρέποντας και γενναίες δόσεις ηλιακού φωτός να λούζουν τους εσωτερικούς χώρους και στα δύο επίπεδα.

Η καθαρή φόρμα του είναι φτιαγμένη από τσιμέντο, τσιμέντο που έχει ωστόσο μια ζεστή κίτρινη απόχρωση, δίνοντάς του την αίσθηση του ξύλου.

Όπως δήλωσε το γραφείο, ο πελάτης ζήτησε να του φτιάξουν «1.000 τ.μ. κήπου σε ένα οικόπεδο 1.000 τ.μ.». Το μόνο πρόβλημα; Πως ήθελε κι ένα σπίτι κάπου εκεί μέσα!

Η δαιμόνια λύση του Estudio MMX ήταν η δημιουργία ενός κήπου σε δύο επίπεδα και τρεις πλευρές, ώστε να αγκαλιάζει το σπίτι από κάθε πιθανή γωνία.

Ο κήπος λειτουργεί εδώ σε απόλυτη αρμονία με το σπίτι, ένα διασυνδεδεμένο σύστημα βεραντών και ανοιχτών χώρων που διατρέχουν την οικία σε κάθε σπιθαμή.