Ακόμα μια τραγωδία με μετανάστες που επιζητούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη συνέβη σήμερα όταν το πλοίο που τους μετέφερε, ανατράπηκε και βυθίστηκε ανοιχτά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας και αναφέρει και η κρατική εφημερίδα Αλ Άχραμ στον ιστότοπό της, τουλάχιστον 12 επίδοξοι μετανάστες με προορισμό την Ευρώπη πνίγηκαν ενώ 116 διασώθηκαν.

Σκάφη της αιγυπτιακής ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού κι άλλων επιζώντων, πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν προσπαθήσει να εγκαταλείψουν παράνομα την χώρα.

Το πλοίο αυτό μετέφερε περίπου 150 ανθρώπους, κυρίως Παλαιστίνιους και Σύρους, και κατευθυνόταν προς την Ευρώπη, διευκρίνισε εξάλλου η Αλ Άχραμ.

Η Αίγυπτος έχει υποδεχθεί περισσότερους 100.000 Σύρους που έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στην Ευρώπη με μικρά σκάφη, τα οποία μεταφέρουν συνήθως υπερβολικά πολλούς ανθρώπους.