Από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου καταδικάστηκε σήμερα με μεγάλη αυστηρότητα η επίθεση, που κατήγγειλε ότι δέχθηκε 9χρονο κορίτσι σε έναν οικισμό στη Δυτική Όχθη, με φερόμενο ως δράστη παλαιστίνιο ακτιβιστή.

Στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε στη συνέχεια, η 9χρονη αφηγήθηκε ότι στον οικισμό Πσαγκότ (κοντά στη Ραμάλα) είδε άντρα με το πρόσωπο σκεπασμένο, οπλισμένο με τουφέκι, να ανοίγει πυρ έξω από την κατοικία των γονιών της μόλις έπεσε το σκοτάδι χθες Σάββατο. Πράγματι, στον εξωτερικό φράκτη του οικισμού είχε ανοιγεί τρύπα στο συρματόπλεγμα. Οι αρχές ασφάλειας ερευνούν από τα ξημερώματα σήμερα όλη την περιοχή του οικισμού Πσαγκότ.

Στο τέλος του υπουργικού συμβούλιου ο Νετανιάχου ανήγγειλε στα ισραηλινά μμε ότι, η κυβέρνησή του θα χειριστεί το θέμα αυτό «με μέγιστη αυστηρότητα».

Στη Δυτική ‘Οχθη, δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Ενδεικτικό του πολιτικού κλίματος που επικρατεί μετά και την επίθεση, που κατήγγειλε το κορίτσι, είναι το γεγονός ότι πολύ συντηρητικοί υπουργοί της κυβέρνησης ζήτησαν στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που έγινε σήμερα να διακοπεί η σταδιακή απελευθέρωση παλαιστίνιων από τις διάφορες ισραηλινές φυλακές όπου αυτοί κρατούνται, επιπλέον δε να αναβληθεί η ειρηνική διαπραγμάτευση με την Παλαιστινιακή Αρχή -εξαιτίας αυτού και μόνον του συμβάντος στον οικισμό της Δυτικής Όχθης.