Για άλλα πέντε χρόνια θα βρίσκεται στον πρωθυπουργικό θώκο της Καμπότζης ο Χουν Σεν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1985.

Παρά το πρόσφατο κύμα διαδηλώσεων και το μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης που αμφισβητεί τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε πενταετή θητεία στο Σεν, ο οποίος θα ορκιστεί σήμερα.

Οι 68 βουλευτές του Κόμματος του Λαού της Καμπότζης ψήφισαν δι΄ανατάσεως της χειρός τη νέα πρωθυπουργική θητεία του Χουν Σεν, απουσία των βουλευτών της αντιπολίτευσης η οποία αρνείται να καταλάβει τις έδρες που τής αντιστοιχούν στο κοινοβούλιο, εάν δεν διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες για εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το κυβερνών κόμμα εξασφάλισε 68 έδρες έναντι 55 για το αντιπολιτευόμενο Κόμμα Εθνικής Σωτηρίας της Καμπότζης.

Ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης Σαμ Ρέινσι, ο οποίος επέστρεψε από την εξορία μόλις πριν από τις εκλογές , αλλά δεν τού επετράπη να θέσει υποψηφιότητα, απέρριψε τα εκλογικά αποτελέσματα και κατήγγειλε εκτεταμένη νοθεία.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Πνομ Πενχ για να διαμαρτυρηθούν για τα εκλογικά αποτελέσματα. Παρά την απουσία της αντιπολίτευσης από τη βουλή, ο βασιλιάς Νοροντόμ Σιχαμόνι ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνηση στον Χουν Σεν απευθύνοντας έκκληση για εθνική ενότητα.