Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε μια γυναίκα από τη Χαβάη, ενώ απολάμβανε το σνακ της.

Όπως γράφει η New York Post, η Chaunda Rodrigues αγόρασε δύο σάντουιτς από κατάστημα στο Hilo την περασμένη εβδομάδα. Δοκιμάζοντας το ένα, δάγκωσε και έκοψε με τα δόντια της έναν γυμνοσάλιαγκα, ο οποίος ήταν μέσα στο σάντουιτς.

Όπως είπε η ίδια στο Fox News, έστειλε τον γυμνοσάλιαγκα στο πανεπιστημιακό εργαστήριο φαρμακευτικής του κολεγίου Daniel K. Inouye και διαπιστώθηκε πως το δείγμα ήταν θετικό σε ένα παράσιτο που πλήττει τα ανθρώπινα όργανα, το Angiostrongylus cantonensis.

«Θέλω όλοι να είναι ενήμεροι για τη σοβαρότητα του παράσιτου αυτού κι ελπίζω το υπουργείο Υγείας να αναλάβει δράση για να προστατέψει περισσότερους ανθρώπους – ντόπιους και τουρίστες- από τέτοια μόλυνση» τόνισε η Rodrigues. «Δεν υπάρχει θεραπεία προφύλαξης, πήγα στα επείγοντα και επέμεινα να μου κάνουν κάτι καθώς η τοπική κοινότητα επέμενε πως έπρεπε να λάβω αγωγή πριν  το παράσιτο φτάσει στον εγκέφαλό μου».

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων, τα συμπτώματα ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από το παράσιτο αυτό είναι ναυτία, πονοκέφαλοι, εμετοί, χαμηλός πυρετός και πόνος στο δέρμα.

«Ο γιατρός στα επείγοντα μου είπε πως δεν υπάρχει κάτι να κάνω για να προστατευτώ από το παράσιτο. Έπρεπε να περιμένω να εμφανιστούν συμπτώματα πριν μου κάνουν παρακέντηση στη σπονδυλική στήλη για να επιβεβαιώσουν πως έχω προσβληθεί από το παράσιτο και τότε να λάβω θεραπεία. Δεν ήθελα να περιμένω να μολυνθώ ή να μολυνθεί ο άνδρας ή το παιδί μου» εξηγεί. «Έτσι οι γιατροί μου έδωσαν αλμπενδαζόλη αν και ακόμα δεν έχω πάρει όση ποσότητα χρειάζεται για θεραπεία».

Η Rodrigues είχε μοιραστεί με τον άνδρα και τον γιο της ένα αβοκάντο, που είχε μέσα το σάντουιτς, πριν το δαγκώσει και βρει το σαλιγκάρι.