Επίθεση εναντίον των ενόπλων ισλαμιστών που κρατούν ομήρους σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, όπου ακούγονται πυροβολισμοί, εξαπέλυσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο στρατός της Κένυας ανακοίνωσε χθες ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι από ενόπλους, οι οποίοι φέρονται ότι ανήκουν στην ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, έχουν αφεθεί ελεύθεροι, σε μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 68 ανθρώπους.

Εκπρόσωπος του κενυατικού στρατού δήλωσε ότι περίπου 10 άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από τους ενόπλους.

«Οι άνθρωποι που κρατούνται ακόμα όμηροι είναι λιγότεροι από 10», δήλωσε ο συνταγματάρχης Σάιρους Ογκούνα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν είναι σε θέση να δώσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Ο Ογκούνα δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά σχετικά με το αν η αστυνομία έχει προβεί σε συλλήψεις των ενόπλων. «Οι περισσότεροι από τους ομήρους έχουν απελευθερωθεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κένυας έχουν ανακτήσει τον έλεγχο των περισσοτέρων τμημάτων του κτιρίου», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό KTN. Είπε επίσης ότι η θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ουχούρου Κενυάτα, ένας ανιψιός του οποίου σκοτώθηκε κατά την επίθεση, ορκίστηκε ότι θα κρατήσει μια σταθερή θέση σε αυτό που χαρακτήρισε «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» στη Σομαλία και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της Κένυας κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την αιματηρή τραγωδία.

«Διαβεβαιώνω του Κενυάτες ότι οι πιθανότητες να εξουδετερώσουμε με επιτυχία τους τρομοκράτες είναι με το μέρος μας. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά», είπε.