Νόμιμη αυτοάμυνα χαρακτήρισε τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποφύγουν να την αποτιμήσουν στηριζόμενοι σε «ψευδαισθήσεις».

«Η δράση μας συνιστά νόμιμη αυτοάμυνα και οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν να την αποτιμήσουν στηριζόμενοι σε ψευδαισθήσεις» είπε ο Ζαρίφ.

Νωρίτερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είχε υπογραμμίσει ότι η χώρα του «δεν επιδιώκει κλιμάκωση ούτε πόλεμο» και ότι τα αντίποινα ήταν αναλογικά και έχουν ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αμίρ Χαταμί δήλωσε πως η απάντηση του Ιράν σε τυχόν αντίποινα των ΗΠΑ θα είναι αναλογική.

«Χρησιμοποιήσαμε μικρού βεληνεκούς πυραύλους, ελπίζω να είναι ένα μάθημα που η Αμερική θα θυμάται» τόνισε ο Χαταμί αναφερόμενος στα χθεσινά πλήγματα των Φρουρών της Επανάστασης.

«Η απάντηση του Ιράν (σε τυχόν αμερικανικά αντίποινα) θα είναι ανάλογη με αυτό που θα κάνει η Αμερική», επισήμανε, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «έχει μετατρέψει την αμερικανική κυβέρνηση σε τρομοκρατική κυβέρνηση».

Το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις στις οποίες σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ νωρίς σήμερα το πρωί σε αντίποινα για την επιδρομή με μη επανδρωμένο αεροπλάνο από την οποία σκοτώθηκε ο διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς, Ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί.