Τραμπ: Ο συντονισμός ΗΠΑ – Ρωσίας επέτρεψε να αποτραπεί η επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

Ο πρόεδρος της Αμερικής ανακοίνωσε πως στις 15 Ιανουαρίου θα υπογράψει μερική εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο


ΚΟΣΜΟΣ
22:43
31/12/2019
Τραμπ: Ο συντονισμός ΗΠΑ - Ρωσίας επέτρεψε να αποτραπεί η επίθεση στην Αγία Πετρούπολη
loading

Τον «εξαιρετικό συντονισμό» μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας εγκωμίασε ο πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνοντας πως βοήθησε στο να αποτραπεί μια επίθεση στην Αγία Πετρούπολη.

«Ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν τηλεφώνησε για να με ευχαριστήσει και να ευχαριστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ότι τους ενημερώσαμε για ένα σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στην υπέροχη πόλη της Αγίας Πετρούπολης», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ από τη Φλόριντα όπου κάνει διακοπές.

«Στάθηκαν ικανοί να συλλάβουν γρήγορα τους υπόπτους, πολυάριθμες πόλεις σώθηκαν. Εξαιρετικός και σημαντικός συντονισμός!» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε επίσης πως θα υπογράψει στις 15 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο τη μερική εμπορική συμφωνία που συνήψε με την Κίνα έπειτα από μήνες σύγκρουσης με επιβολή τελωνειακών δασμών.

«Θα υπογράψω την πολύ μεγάλη εμπορική συμφωνία μας φάσης 1 με την Κίνα στις 15 Ιανουαρίου», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter διευκρινίζοντας ότι θα είναι παρόντες υψηλόβαθμοι κινέζοι αξιωματούχοι.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου ανέφερε εξάλλου πως θα μεταβεί «σε μεταγενέστερη ημερομηνία» στο Πεκίνο όπου θα αρχίσουν οι συνομιλίες για τη «φάση 2» αυτής της συμφωνίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει