Οι ανάγκες των οικογενειών των Σύρων που έχουν πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο ανέρχονται σε 1,05 δισεκατομμύριο ευρώ, όπως ανακοίνωσε ένας σύρος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι μόνο το 43% των αναγκών αυτών καλύπτονται.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια διανέμεται σύμφωνα με τα διαθέσιμα μέσα, με ένα έλλειμμα που αγγίζει το 57%», δήλωσε ο Όμαρ Γαλουάντζι, υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τον συριακό Τύπο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Γαλουάντζι ανακοίνωσε τους αριθμούς αυτούς στη διάρκεια συνάντησής του με τον νέο συντονιστή του Γραφείου Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ (Ocha) Γιαακούμπ αλ Χέλου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο σύρος αξιωματούχος ευχαρίστησε τον ΟΗΕ για την βοήθεια που προσφέρει στους σύρους πολίτες «στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα».

Το Ocha ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι στη Συρία έχουν ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σημαντικός αριθμός αυτών βρίσκονται σε περιοχές όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση, μεταξύ αυτών και η περιοχή όπου καταγγέλλεται ότι πραγματοποιήθηκε η επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου, και οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση πολιορκίας επί πολλούς μήνες, όπως πρόσθεσε το Ocha.

Η Unicef από την πλευρά της διευκρίνισε ότι δεν έχει καταφέρει να έχει πρόσβαση στις περιοχές όπου φέρεται να πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα, ούτε στα θύματα αυτών των επιθέσεων παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της.

Εξαιτίας του εμφυλίου στη Συρία, τα δυόμισι τελευταία χρόνια περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και 2 εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τη χώρα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.