Ανακαλύφθηκαν άλλοι έξι εξωπλανήτες 2,5 φορές μεγαλύτεροι από τη Γη

Οι εντυπωσιακές παρατηρήσεις των αστρονόμων


ΚΟΣΜΟΣ
19:06
23/12/2019
Ανακαλύφθηκαν άλλοι έξι εξωπλανήτες 2,5 φορές μεγαλύτεροι από τη Γη
4
loading

Οι αστρονόμοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη έξι ακόμη εξωπλανητών, που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τρία άστρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ αυτοί οι πλανήτες έχουν μάζες πάνω από 2,5 φορές από εκείνης της Γης και συγκεκριμένα είναι κατά 2,6 φορές μεγαλύτεροι, ενώ φτάνουν σχεδόν τη μισή μάζα του Δία.

Και οι τρεις πλανήτες περιφέρονται πολύ κοντά στα άστρα τους, πολύ κοντύτερα από ό,τι βρίσκεται ο Ερμής σε σχέση με τον Ήλιο. Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Αυστρία και τη Χιλή, με επικεφαλής την Κάρολ Χάσγουελ του βρετανικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Μίλτον Κέινς, που έκαναν σχετικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό αστρονομίας «Nature Astronomy», χρησιμοποίησαν μια νέα αστρονομική μέθοδο για τις ανακαλύψεις τους.

Κατά την τελευταία δεκαετία έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι σε άλλα πλανητικά συστήματα, οι πλανήτες μπορεί να βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο άστρο τους από ό,τι στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Η νέα τεχνική (Disperse Matter Planet Project-DMPP) επιτρέπει τον εντοπισμό συστημάτων όπου οι πλανήτες βρίσκονται σχεδόν κολλητά στα άστρα τους.

Το αστρικό σύστημα DMPP-1 περιλαμβάνει τρεις εσωτερικούς -πιθανώς βραχώδεις- εξωπλανήτες με μάζες τριπλάσιες έως δεκαπλάσιες της Γης, καθώς και ένα πιο εξωτερικό πλανήτη με μάζα ανάλογη του Ποσειδώνα.

Ο εξωπλανήτης γύρω από το άστρο DMPP-2 έχει περίπου τη μισή μάζα του Δία, ενώ στο διπλό αστρικό σύστημα DMPP-3 υπάρχει ένας πλανήτης με μάζα περίπου δυόμισι φορές μεγαλύτερη της Γης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar noway..

  Εδώ η επιστήμη κάνει άλματα και μεις ασχολούμαστε με Θεούληδες.. Ένα μεγάλο μπράβο σε εκείνους που παλεύουν για τη Γνώση στον άνθρωπο.

 2. avatar Φαρμακογλωσσης

  Και τι μας νοιαζει εμας?

 3. avatar PANKO

  Πεταμένα λεφτά για μ... την ώρα που λαοί πεινάνε...

  1. avatar OΥΣΤ

   με τέτοια μυαλά θα ανάβαμε ακόμα φωτιές σε σπηλιές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει