Διαμαρτυρία στα Σκόπια για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οι διαμαρτυρόμενοι, φορώντας μάσκες στα πρόσωπά τους ζήτησαν από τις Αρχές τη λήψη άμεσων μέτρων


ΚΟΣΜΟΣ
2:28
21/12/2019
Διαμαρτυρία στα Σκόπια για την ατμοσφαιρική ρύπανση
2
loading

Μερικές χιλιάδες κάτοικοι των Σκοπίων πραγματοποίησαν σήμερα το βράδυ πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης για την ιδιαίτερα αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία κατατάσσει την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας σε μία από τις μολυσμένες πόλεις του κόσμου, από την άποψη αυτή.

Οι διαμαρτυρόμενοι, φορώντας μάσκες στα πρόσωπά τους ζήτησαν από τις Αρχές τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, σημειώνοντας ότι 3.500 άτομα χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία τους.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία νέων και μαθητών των Σκοπίων στη διαδήλωση, αρκετοί από τους οποίους απείχαν σήμερα από τα μαθήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανησυχητική μόλυνση στην πόλη.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα στα Σκόπια το τελευταίο διάστημα οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση των αιωρουμένων σωματιδίων, η οποία τις τελευταίες ημέρες ξεπέρασε κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια.

Ο μέσος όρος της συγκέντρωσης των αιωρουμένων σωματιδίων P10 σε αρκετές περιοχές των Σκοπίων, ξεπέρασε τις τελευταίες ημέρες τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο (με επιτρεπόμενο όριο τα 50 μικρογραμμάρια) και σε συνδυασμό με την ομίχλη που επικράτησε, η μόλυνση του αέρα στην πόλη είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Οι αυξημένες τιμές ρύπανσης στα Σκόπια, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αποδίδονται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, χαρακτηριστικών για τη χειμερινή περίοδο: από τη χρήση καυσόξυλων για θέρμανση στα σπίτια μέχρι και την ομίχλη που επικρατεί στα Σκόπια, η οποία δεν βοηθά στο να διαφύγουν οι ρύποι από την ατμόσφαιρα της πόλης, καθώς και στη γεωγραφική θέση των Σκοπίων, τα οποία βρίσκονται σε οροπέδιο, γεγονός που εμποδίζει την ανακύκλωση του αέρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Άννα Α

    Θα τους [...] ο Κυριάκος μάλλον και φόρεσαν μάσκες οξυγόνου. Οι άνθρωποι τι άλλο μπορούσαν να κάνουν;

  2. avatar Τόνο Μάσας.

    Μπράβο τους. Πολιτισμένοι άνθρωποι. Διαμαρτύρονται για ένα μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε και εδώ στην Ελλάδα που οι πόλεις έχουν μετατραπεί σε θαλάμους αερίων απο τους νεόπλουτους βλάχους που έχουν χτίσει τζάκια στα διαμερίσματα που πήραν με δάνεια που δεν τα αποπληρώνουν γιατί όταν έρθει το μπουγιουρντί της τράπεζας για πλειστηριασμό πληρώνουν δέκα παμίτες και καθαρίζουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει