Η Σιγκαπούρη είναι γνωστή για τους αυστηρούς της νόμους με πρόστιμα να επιβάλλονται, μεταξύ άλλων, σε όσους ταΐζουν πουλιά ή σε όσους ξεχνούν να τραβήξουν το καζανάκι μιας δημόσιας τουαλέτας.

Αυτήν όμως την εβδομάδα η αστυνομία της χρειάστηκε να διευκρινίσει ότι δεν είναι παράνομο να μιλάει κάποιος στο κινητό του τηλέφωνο την ώρα που διασχίζει τον δρόμο, καθώς στο διαδίκτυο είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι, βάσει της αναθεώρησης κάποιων κανονισμών, κάτι τέτοιο θα τιμωρούνταν με πρόστιμο 733 δολαρίων.

«Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα μήνυμα που ισχυρίζεται εσφαλμένα ότι οι πεζοί που χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα την ώρα που διασχίζουν τον δρόμο θα κινδυνεύουν με πρόστιμο έως και 1.000 δολάρια από την 1η Δεκεμβρίου 2019. Αυτό είναι ψευδές», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στο Facebook.

«Ωστόσο, συμβουλεύουμε τους πεζούς να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές όταν διασχίζουν τον δρόμο, καθώς μια τέτοια χρήση θα τους αποσπούσε την προσοχή από τις συνθήκες στον δρόμο και από την κίνηση των αυτοκινήτων γύρω τους».

Όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας, περιλαμβανομένων του δικτύου Channel NewsAsia και της εφημερίδας Straits Times, δημοσίευσαν την ανακοίνωση της αστυνομίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Κάποιοι όμως είπαν ότι ένας τέτοιος νόμος θα ήταν καλή ιδέα.

Οι πολίτες της Σιγκαπούρης δαπανούν περισσότερες από 12 ώρες καθημερινά ασχολούμενοι με ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά, τάμπλετς, υπολογιστές και κονσόλες για videogames, σύμφωνα με μια έρευνα του 2017 της εταιρείας συμβούλων Ernst & Young.