Μετά την κλωνοποίηση της Ντόλυ, του διάσημου πρόβατου και άλλων ειδών του ζωικού βασιλείου, σειρά έχει η απόπειρα κλωνοποίησης του… John Lennon! Αυτό τουλάχιστον ευελπιστεί ότι θα πετύχει οδοντίατρος από τον Καναδά…

Ο Michael Zuk είχε αγοράσει πριν από δύο χρόνια σε δημοπρασία στη Βρετανία ένα σάπιο δόντι του θρυλικού «σκαθαριού» στην τιμή των 30.000 δολαρίων και τώρα ελπίζει ότι αποσπώντας το DNA του θα ξαναφέρει τον John Lennon στη ζωή.

Ο Lennon είχε δώσει το σάπιο δόντι, το οποίο μόλις είχε εξαχθεί, στην οικονόμο του τη δεκαετία του ’60, όταν αυτή εργαζόταν στο σπίτι του στο Κένγουντ του Σάρεϊ.

Στη συνέχεια, της είπε να το δώσει στην κόρη της και να το κρατήσει σαν ενθύμιο.

Σύμφωνα με τον Michael Zuk το δόντι βρίσκεται σε ένα εργαστήριο των ΗΠΑ όπου οι επιστήμονες εξετάζουν τρόπους για την εξαγωγή του γενετικού κώδικα, καθώς, όπως δήλωσαν ειδικοί τη στιγμή της πώλησης του στη δημοπρασία, ήταν πολύ εύθραυστο για να υποβληθεί σε μία τέτοια διαδικασία.

Ο Καναδός οδοντίατρος πάντως δεν το βάζει κάτω και είναι σίγουρος ότι χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας θα πετύχει αργά ή γρήγορα το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, έχει αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες για να ενημερώσει τον κόσμο για τους κινδύνους του καρκίνου του στόματος, ενώ έχει γράψει και μια παραλλαγή του τραγουδιού «Love me do» με τον τίτλο «Love me tooth».