Απαγόρευσαν σε γονείς να πουν το παιδί τους Μεσσία

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι πρόκειται για τίτλο και όχι για όνομα


ΚΟΣΜΟΣ
16:58
13/08/2013
Απαγόρευσαν σε γονείς να πουν το παιδί τους Μεσσία
loading

Τη μετονομασία ενός αγοριού επτά μηνών από Μεσάια (δηλαδή Μεσία) σε Μάρτιν αποφάσισε μια δικαστής στο Τενεσί των ΗΠΑ, με το αιτιολογικό ότι η λέξη Μεσσίας είναι τίτλος, και Μεσσίας είναι μόνο ο Ιησούς Χριστός.

Η δικαστής Λου Αν Μπάλιου έδωσε εντολή για αλλαγή του ονόματος του παιδιού την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο WBIR-TV. Όπως δήλωσε, είναι η πρώτη φορά που παίρνει μια τέτοια απόφαση, καθώς έκρινε ότι είναι καλύτερο για το παιδί να αλλάξει όνομα, καθώς οι γονείς του διαμένουν σε μια επαρχία με πολλούς θρησκευόμενους χριστιανούς.

Οι γονείς του αγοριού βρέθηκαν στο δικαστήριο επειδή δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποιο επώνυμο θα λάβει το παιδί τους, αλλά μόλις η δικαστής άκουσε το όνομα, διέταξε την αλλαγή του.

Η δικαστής έδωσε αυτήν την εντολή για να επιλυθεί η διαμάχη των δύο γονέων, αποφασίζοντας ότι το παιδί θα φέρει τα επώνυμα και των δύο. Έτσι λοιπόν, ο μικρός θα ονομάζεται Μάρτιν ντε Σον - Μακόλαφ.

Η μητέρα του παιδιού, ωστόσο, τόνισε ότι θα ασκήσει έφεση, υποστηρίζοντας ότι δεν επέλεξε για θρησκευτικούς λόγους το όνομα, αλλά επειδή ήταν εύηχο, όπως και των αδελφών του μικρού, Μίκα και Μέισον. Την απόφαση επέκριναν η οργάνωση προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ACLU υποστηρίζοντας ότι η δικαστής δεν μπορεί να αποφασίζει με θρησκευτικού χαρακτήρα κριτήρια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει