Εντολή να διεξαχθεί έρευνα για το θάνατο οχτώ πρόωρων νεογνών, σε διάστημα πέντε ημερών, σε νοσοκομείο της πόλης Μίσκολτς της βορειοανατολικής Ουγγαρίας έδωσε ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο υπουργός Υγείας της Ουγγαρίας Μίκλος Σότσκα δήλωσε ότι εκτός από τη διεξαγωγή έρευνας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν ό,τι μπορούν για να εξακριβώσουν τα αίτια των θανάτων των βρεφών αυτών που είχαν γεννηθεί πρόωρα. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα βρέφη πέθαναν στο διάστημα από τις 5 ως τις 10 Αυγούστου.

«Διεξάγονται έρευνες για το ενδεχόμενο μόλυνσης», τόνισε ο υπουργός σε βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει η εξειδικευμένη πτέρυγα του νοσοκομείου Borsod-Abauj-Zemplen που φροντίζει εκατοντάδες βρέφη τα οποία γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το ποσοστό θνησιμότητας των πρόωρων νεογνών στο νοσοκομείο αυτό μειώθηκε σε περίπου 30 το χρόνο από περίπου 50 το χρόνο κατά τα τελευταία δυο χρόνια. Ο Σότσκα πρόσθεσε ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν σε μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα της έρευνας θα γίνουν γνωστά σε δυο εβδομάδες.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σήμερα ότι διεξάγεται ποινική έρευνα, αλλά αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.