Νεκρός από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών έπεσε ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος πέρασε τα σύνορα από τη Λωρίδα της Γάζας, με το φόβο ότι αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε αργότερα ο άνδρας ήταν άοπλος, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι ο Παλαιστίνιος είχε κινήσει τις υποψίες των στρατιωτών όταν άρχισε να σκάβει το έδαφος, από την πλευρά της Γάζας, κοντά στο οχυρωμένο τείχος των συνόρων. Το ίδιο σημείο είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ένοπλοι Παλαιστίνιοι για να στήσουν ενέδρες.

Στη συνέχεια, ο άνδρας σκαρφάλωσε πάνω από το φράχτη, κουβαλώντας ένα αντικείμενο το οποίο οι στρατιώτες δεν μπορούσαν να διακρίνουν καθαρά, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν και να τον σκοτώσουν όταν αυτός αγνόησε τις προειδοποιητικές βολές και τις εκκλήσεις τους να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Η εκπρόσωπος του στρατού δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τι ήταν το αντικείμενο που μετέφερε ο Παλαιστίνιος. Μια ισραηλινή στρατιωτική πηγή δήλωσε, ωστόσο, πως επάνω στον άνδρα δεν βρέθηκαν όπλα.