Ένας 36χρονος Τυνήσιος, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζε να διαπράξει «βίαιες» ενέργειες σε βάρος δημοσιογράφων, συνελήφθη στη Γαλλία και απελάθηκε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

«Ο άνδρας αυτός, που διέμενε στο Ζεντιγί, στα προάστια του Παρισιού πρόσκειται στο ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα», υποστηρίζει το υπουργείο υπογραμμίζοντας ότι ο ύποπτος «εμπλεκόταν σε πολλά σχέδια βίαιων ενεργειών κυρίως εναντίον δύο δημοσιογράφων».

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο Τυνήσιος βρισκόταν παράνομα στη Γαλλία. «Είχε εκφράσει κατ’ επανάληψη την πρόθεσή του να φύγει για τη Συρία για να πολεμήσει με την οργάνωση Μέτωπο αλ Νόρσα που πρόσφατα ορκίστηκε πίστη στην Αλ Κάιντα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς υπενθύμισε ότι η Γαλλία έχει δεσμευτεί να αγωνιστεί ενάντια στην τρομοκρατία και δεν θα δείξει καμία ανοχή απέναντι σε όσους κηρύττουν τη βία και δεν σέβονται τις αξίες της χώρας.

Από τον Μάιο του 2012 περίπου δέκα ισλαμιστές έχουν απελαθεί από τη Γαλλία. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Τυνήσιος ιμάμης Μοχάμεντ Χαμάμι, 77 ετών, που κατηγορήθηκε ότι κήρυττε «ιερό πόλεμο» από το τέμενος Ομαρ στο Παρίσι.