Η Τουρκία απελαύνει Γερμανούς κρατούμενους σε φυλακές της για σχέση με το Ισλαμικό Κράτος

Ένα άτομο βρίσκεται ήδη στη Γερμανία, θα ακολουθήσουν πέντε σε τρεις ημέρες


ΚΟΣΜΟΣ
22:20
11/11/2019
Η Τουρκία απελαύνει Γερμανούς κρατούμενους σε φυλακές της για σχέση με το Ισλαμικό Κράτος
1
loading

Τουλάχιστον δέκα Γερμανοί πολίτες, οι οποίοι θεωρείται ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος θα απελαθούν αυτή την εβδομάδα από την Τουρκία, επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Κρίστοφερ Μπούργκερ, οι τουρκικές Αρχές ενημέρωσαν μόλις σήμερα τις αντίστοιχες γερμανικές για την περίπτωση δέκα ατόμων των οποίων η υπηκοότητα δεν αμφισβητείται. Πρόκειται για τρεις άνδρες, πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

«Οι γερμανικές Αρχές έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητά τους», δήλωσε ο Μπούργκερ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ένα άτομο βρίσκεται ήδη στη Γερμανία, θα ακολουθήσουν πέντε την Πέμπτη (14/11) και δύο ακόμη το ερχόμενο Σάββατο (16/11).

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, είναι ακόμη ασαφές εάν το Βερολίνο συμφωνεί ότι υπάρχουν στις τουρκικές φυλακές συνολικά 20 μέλη του ISIS, τα οποία έχουν γερμανική υπηκοότητα, όπως υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών. Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι οι περισσότεροι διέθεταν άδεια παραμονής στην Γερμανία, η οποία ωστόσο στο μεταξύ έχει λήξει.

Το ίδιο Μέσο επισημαίνει ακόμη ότι οι γερμανικές Αρχές δεν αναμένουν μεγάλο αριθμό απελάσεων από την Τουρκία, καθώς οι περισσότεροι γερμανοί υπήκοοι - μέλη του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται σε υπό κουρδικό έλεγχο φυλακές στη Συρία και η Γερμανία δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τους Κούρδους.

Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψαν στη Γερμανία τρία ορφανά παιδιά και ένα σοβαρά άρρωστο νήπιο, ενώ εκτιμάται ότι στις εν λόγω φυλακές κρατούνται περίπου 80 ενήλικες με γερμανική υπηκοότητα και 100 παιδιά τα οποία είτε έχουν ήδη γερμανική υπηκοότητα είτε την δικαιούνται.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, 1.050 άτομα έχουν ως τώρα εγκαταλείψει τη χώρα, προκειμένου να ενταχθούν στις δυνάμεις του ISIS, στη Συρία και στο Ιράκ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να υπάρχουν πολύ περισσότερες περιπτώσεις, οι οποίες δεν έχουν αναφερθεί στις Αρχές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Γύπας

    Ναι !! και αν υπάρχουν και από άλλα κράτη να τους στείλουν πίσω αλλά οπλισμένους !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει