Δύο μεθυσμένες Βρετανίδες φιλιούνται μπροστά σε πλήθος ανδρών που ζητωκραυγάζουν. Δύο άλλες τρίβονται ενώ είναι πασαλειμμένες με σοκολάτα, συμμετέχοντας σε διαγωνισμό για να κερδίσουν ένα κοκτέιλ. Είναι μόλις πέντε το απόγευμα αλλά ήδη δεκάδες νεαροί Βρετανοί «βουτάνε» στον αφρό συμμετέχοντας, μεθυσμένοι, σε «foam party».

Η εικόνα είναι γνωστή αλλά αυτή τη φορά δεν συμβαίνει στον Κάβο, στα Μάλια, στη Ζάκυνθο ή την Μαγιόρκα αλλά σε ένα νέο hotspot για τους Βρετανούς 18-30 ετών: το θέρετρο Sunny Beach στη Βουλγαρία.

«Ξεχάστε Μαγιόρκα και Μάλια, καλωσήρθατε στη Βουλγαρία», γράφει η εφημερίδα «Sun».

Με διακόσια ξενοδοχεία και άλλα τόσα μπαρ, έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή προορισμό για Ολλανδούς, Γερμανούς και Σκανδιναβούς νέους και πλέον και για Βρετανούς.

Οι περισσότεροι παραδέχονται πως επέλεξαν το μέρος για τα φτηνά ποτά- δέκα σφηνάκια τεκίλα κοστίζουν περίπου πέντε ευρώ, όπως γράφει η εφημερίδα «Sun» κι ένα ποτήρι μπύρας 50 λεπτά.

«Ατελείωτο πάρτι. Σε ένα μπαρ υπήρχε απεριόριστη κατανάλωση για δύο ώρες. Όλοι έπιναν το ένα ποτό μετά το άλλο. Πρέπει να ήπια είκοσι βότκες, έγινα στουπί. Γίνονται συνέχεια παιχνίδια, είδα ένα κορίτσι σε σεξουαλικές περιπτύξεις με τον σύντροφό της», αφηγείται ο 18χρονος Sam Eilson.

«Μεθάμε κάθε βράδυ. Έκανα εμετό μέρα παρά μέρα, αυτό είναι το απόλυτο μέρος για να βρίσκεσαι», συμπληρώνει ο φίλος του Josh Friend. «Όταν οι Βρετανοί μάθουν πόσο ωραία είναι, θα θέλουν να έρχονται ξανά και ξανά».

«Είναι τρέλα. Μία από τις φίλες μου χόρεψε γυμνή πάνω σε μπάρα. Το στήθος της ήταν πασαλειμμένο με κρέμα», είπε η 18χρονη Lara Scowcroft που έφτασε στη Βουλγαρία για διακοπές με εννιά φίλες της, μετά το τέλος των εξετάσεων. «Δύο άλλες γδύθηκαν και αντάλλαξαν ρούχα με δύο τύπους. Πίνουμε όσο περισσότερο μπορούμε», πρόσθεσε.

Σε ένα nightclub ομάδα κοριτσιών κάνει στριπ τίζ με στόχο ένα δωρεάν κοκτέιλ.

Στην κατάσταση αυτή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταλήγουν να μοιράζονται πολύ… ιδιωτικές στιγμές με το πλήθος. Τόσο μεθυσμένοι που δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, πολλά ζευγάρια ίσα που φτάνουν μέχρι την παραλία.

«Η καλύτερή μου νύχτα ήταν η χθεσινή. Ήμουν με ένα κορίτσι από τη Νορβηγία. Περπατούσα στο δρόμο και πήδηξε πάνω στην πλάτη μου. Δύο λεπτά μετά με τράβηξε στην παραλία και κάναμε σεξ. Ήταν πολύ προχωρημένη, πολύ διαφορετική από τις Βρετανίδες. Μου άρεσε πολύ». Αυτή ήταν η εμπειρία που μοιράστηκε ο 24χρονος Charles Ruff.

Το σεξ είναι άλλο ένα στοιχείο που προσελκύει τον κόσμο στο Sunny Beach. «οι Βρετανοί που έρχονται εδώ μπορούν να κοιμούνται με ένα κορίτσι από διαφορετική χώρα κάθε βράδυ», λέει ο 27χρονος Anthony Harvey που εργάζεται στο θέρετρο και έχει ήδη περάσει εκεί 8 εβδομάδες.

«Είχα κι εγώ τις κατακτήσεις μου από όλη την Ευρώπη, έχω πάει με μία Γερμανίδα, μία Αυστριακή, μία Φιλανδή και μία Ουκρανή. Δεν είχα καμία παρτενέρ από την Ολλανδία», λέει και συνεχίζει: «Φέτος είναι πολύ περισσότεροι Βρετανοί, στέκονται στο ύψος της φήμη τους στο ποτό. Οι άλλοι ξένοι πίνουν αλλά όχι στο βαθμό που πίνουν οι Βρετανοί. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας», προσθέτει.

Μαζί με τα ξέφρενα πάρτι και το ατελείωτο αλκοόλ δεν λείπουν και τα προβλήματα για τους Βρετανούς στη Βουλγαρία. Τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι στα ύψη όπως και οι αναφορές από νοσοκομεία που δέχονται ολοένα και περισσότερους νέους από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας νεαρός επιδεικνύει το βίντεο που δείχνει φίλο του να κρέμεται από το μπαλκόνι του δωματίου τους στο ξενοδοχείο, κάνοντας εμετό στο μπαλκόνι του από κάτω ορόφου… Μια λάθος κίνηση και θα μπορούσε να βρεθεί στο κενό.

Τον προηγούμενο μήνα ο 19χρονος Shaun Davies έχασε τη ζωή του πέφτοντας από μπαλκόνι ξενοδοχείου του Sunny Beach. Πέρσι σε διάστημα μόλις πέντε μηνών, η πρεσβεία της Βρετανίας στη Σόφια είχε να διαχειριστεί 24 θανάτους, οι τρεις από μοιραίες πτώσεις από μπαλκόνια ξενοδοχείων.

Και οι κίνδυνοι είναι πολλοί καθώς μαχαίρια, όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ, στιλέτα και σιδερογροθιές πωλούνται σε… πάγκους, έναντι μόλις 2 λιρών.

Ο 19χρονος Jonny Fleet έπεσε θύμα κλοπής ενώ περπατούσε στο δρόμο και μάλιστα με τους φίλους του σχεδόν δίπλα του. «Σταμάτησα να ουρήσω και ήρθαν τέσσερις άγνωστοι, με απείλησαν με μαχαίρι και γκλομπ και μου ζήτησαν τα λεφτά μου. Τους έδωσα ό,τι είχα», είπε.

«Οι Βρετανοί νέοι πίνουν πολύ. Πολύ αλκοόλ, πολλή μουσική, πολύ σεξ. Κάθε βράδυ βλέπω Βρετανούς που καταλήγουν στο νοσοκομείο. Βγαίνουν και μεθάνε και τραυματίζονται. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πίνουν τόσο», λέει η 26χρονη πωλήτρια Galina Terzobalieva.