Η βασίλισσα Ελισάβετ δήλωσε σήμερα ότι αναμένει με μεγάλη ανυπομονησία τη γέννηση του μωρού της δούκισσας Κέιτ και του πρίγκιπα Ουίλιαμ καθώς πλησιάζει ο καιρός να… αναχωρήσει για τις διακοπές της.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να γεννηθεί. Φεύγω σύντομα για διακοπές», είπε η βασίλισσα απαντώντας σε ένα 10χρονο αγόρι που βρισκόταν στο πλήθος που την υποδέχτηκε κατά την επίσκεψή της στο εθνικό πάρκο Λέικ, στη βορειοανατολική Αγγλία.

Ο μικρός ρώτησε τη βασίλισσα, που στα 87 της έχει ήδη δύο δισέγγονα, εάν προτιμά το παιδί να είναι αγόρι ή κορίτσι. «Δεν νομίζω ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία», του απάντησε η Ελισάβετ.

Πρίγκιπας ή πριγκίπισσα, το παιδί θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής της Ελισάβετ, πίσω από τον γιο της, τον 64χρονο πρίγκιπα Κάρολο και τον εγγονό της, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, 31 ετών.

Οι διακοπές της βασίλισσας ξεκινούν συνήθως γύρω στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Κατά παράδοση, η Ελισάβετ πηγαίνει στον πύργο του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία.

Ακόμη πιο ανυπόμονοι από την Ελισάβετ πάντως φαίνεται ότι είναι οι Βρετανοί δημοσιογράφοι που έχουν κατασκηνώσει εδώ και μέρες έξω από το νοσοκομείο Σεντ Μέρι του Λονδίνου όπου πρόκειται να γεννήσει η Κέιτ.

Μάλιστα από σήμερα το πρωί η ταμπλόιντ εφημερίδα Sun μεταδίδει στην ιστοσελίδα της ένα μοναδικό θέαμα: τις αφιξοαναχωρήσεις στο νοσοκομείο…