Την αδυναμία της αμερικανικής κυβέρνησης να πείσει -τουλάχιστον προς το παρόν- την Τουρκία να μην προχωρήσει στην αξιοποίηση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής πυραυλικής άμυνας S-400, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ουάσιγκτον στο ζήτημα αυτό, παραδέχθηκε ο Τζον Σάλιβαν.

Η δήλωση αυτή από τον προταθέντα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τη θέση του πρεσβευτή της χώρας στη Ρωσία, έγινε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου, που είχε ως θέμα την υποψηφιότητά του, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο. Δεν πείσαμε τους Τούρκους, που είναι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ, ότι είναι αναγκαίο να αποτρέψουν τη ζημιά που έχουν προκαλέσει με το να παραιτηθούν από τα συστήματα αυτά (S-400), προτού τεθούν σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα και αρχίσουν να “κοκκινίζουν” τα αεροσκάφη που πετούν (δηλαδή να χρησιμοποιούνται για εντοπισμό στόχων)», δήλωσε ο Σάλιβαν, ο οποίος ασκεί μέχρι στιγμής καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.