Πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στα περίχωρα της παραμεθόριας πόλης Ρας αλ Άιν, σε μια επίθεση που διέπραξαν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες YPG, έγινε σήμερα γνωστό από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αφού η κουρδική πολιτοφυλακή κατηγόρησε την Άγκυρα ότι επιτέθηκε.

Η επίθεση διεξήχθη με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οβίδων και ελαφρών όπλων, αναφέρει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις ανταπάντησαν στις επιθέσεις στο πλαίσιο αυτοάμυνας.

Η Τουρκία από την πλευρά της επέκρινε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι αντιμετωπίζουν τον διοικητή των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ως ένα «νόμιμο πολιτικό πρόσωπο» υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη ένταση με την Ουάσινγκτον παρότι η Άγκυρα σταμάτησε την επίθεσή της στη Συρία.

Αμερικανοί Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί γερουσιαστές κάλεσαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χορηγήσει γρήγορα θεώρηση διαβατηρίου στον διοικητή, στρατηγό Μαζλούμ Κομπάνι, ώστε να μπορέσει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ και να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία.

Η Άγκυρα θεωρεί τον Μαζλούμ τρομοκράτη που έχει στενή σχέση με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο κάνει επί δεκαετίες ένοπλο αγώνα στην Τουρκία.

«Ανησυχούμε βαθύτατα με τη μεταχείριση του Μαζλούμ… Αυτό το πρόσωπο είναι ανώτερο ηγετικό στέλεχος του ΡΚΚ, που οι ΗΠΑ και άλλοι θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση, και ένας φυγόδικος», δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.