Τζόνσον: Δεν υπάρχει καλύτερη έκβαση από τη συμφωνία που ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες

«Η χώρα θα ανασάνει με ανακούφιση», τόνισε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας


ΚΟΣΜΟΣ
22:11
18/10/2019
Τζόνσον: Δεν υπάρχει καλύτερη έκβαση από τη συμφωνία που ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες
loading

Νέα τοποθέτηση αναφορικά με το Brexit έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είπε πως η χώρα του «θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, όπως είναι προγραμματισμένο, ακόμη και αν η πλέον πρόσφατη συμφωνία του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες καταψηφιστεί».

«Θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», είπε ο Τζόνσον στο BBC, την παραμονή της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο επί της συμφωνίας, στην οποία κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος διαβεβαίωσε πως «δεν υπήρχε καλύτερη έκβαση» στην κρίση του Brexit από τη συμφωνία εξόδου που απέσπασε στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχει καλύτερη έκβαση από αυτήν που θα υποστηρίξω αύριο», για να φύγει η χώρα από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου, είπε στη συνέντευξή του, στην οποία κάλεσε «όλους να φανταστούν αύριο το βράδυ ότι τα ρυθμίσαμε όλα αυτά και σεβαστήκαμε τη βούληση των πολιτών, θα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά».

Μιλώντας στο δίκτυο ITV, ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους βουλευτές να «σκεφτούν έναν κόσμο», όπου το εμπόδιο του Brexit, το οποίο έχει παραλύσει την πολιτική ζωή εδώ και τρία χρόνια «θα έχει ξεπεραστεί».

«Η χώρα θα ανασάνει με ανακούφιση», τόνισε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Τρεις μήνες μετά την άνοδό του στην εξουσία με τη δέσμευση να υλοποιήσει το Brexit πάση θυσία στις 31 Οκτωβρίου, ο Τζόνσον έκανε την έκπληξη και απέσπασε μια συμφωνία ενώ οι διαπραγματεύσεις έδειχναν να βρίσκονται σε τέλμα.

«Αυτοί που δεν πήραν στα σοβαρά τον Μπόρις Τζόνσον, έσφαλαν», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει