Η αστυνομία της Βραζιλίας πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ένοπλους ληστές που εισέβαλαν σε τερματικό σταθμό αεροδρομίου και διέφυγαν με χρήματα χθες Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια έκλεισαν μεγάλο αυτοκινητόδρομο πυρπολώντας φορτηγά και πυροβολώντας εναντίον της αστυνομίας.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι δύο από τους άνδρες σκοτώθηκαν την ώρα που έφευγαν από το διεθνές αεροδρόμιο Βιρακόπος στην πόλη Καμπίνας, κοντά στο Σάο Πάολο, ενώ ο τρίτος εισέβαλε σε ένα σπίτι και κράτησε ομήρους μία οικογένεια προτού πέσει νεκρός από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Περισσότεροι από 12 ύποπτοι διέφυγαν από το αεροδρόμιο έπειτα από μια καλά οργανωμένη ληστεία, εξήγησε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να αναζητά φυγάδες.

Αυτή είναι η δεύτερη τόσο εντυπωσιακή ληστεία που πραγματοποιείται σε μεγάλο αεροδρόμιο της Βραζιλίας φέτος, αφού ένοπλοι εισέβαλαν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλχος, το μεγαλύτερο της χώρας, τον Ιούλιο και έκλεψαν χρυσό αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δύο ιδιωτικοί φρουροί και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν από πυρά στη χθεσινή ληστεία στο αεροδρόμιο Βιρακόπος.

Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο Ζοάο Ντόρια συνεχάρη τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση και επεσήμανε ότι οι ληστές που σκοτώθηκαν «το άξιζαν».

«Οι εγκληματίες είναι νεκροί και οι αθώοι ζωντανοί», δήλωσε ο Ντόρια στους δημοσιογράφους. «Μεταξύ της ζωής ενός εγκληματία και τη ζωή ενός αστυνομικού, η κυβέρνηση του Σάο Πάολο επιλέγει να σώσει τη ζωή ενός αστυνομικού», τόνισε.

Η αστυνομία της Βραζιλίας έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων εξαιτίας των πολλών φόνων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, σε μια χώρα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρωποκτονιών παγκοσμίως.

Η αστυνομία από την πλευρά της υπερασπίζεται την πρακτική της επισημαίνοντας ότι τα μέλη της εμπλέκονται ολοένα και συχνότερα σε αιματηρές συμπλοκές εξαιτίας της αύξησης κατά 50% του αριθμού των επιδρομών για την αντιμετώπιση εγκλημάτων.

(φωτογραφία αρχείου)