Σοκαριστικές σκηνές κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης ενός σουπερμάρκετ στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, όταν ένας αστυνομικός σκότωσε σχεδόν εξ επαφής έναν ένοπλο, ο οποίος νωρίτερα είχε αρπάξει ένα μωρό από ένα καρότσι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, ο Sammie Lamont Wallace περιπλανιέται στους διαδρόμους του καταστήματος μέχρι που κάποια στιγμή εντοπίζει την Alicia Keating και τις δύο της κόρες, ηλικίας 12 και 2 ετών αντίστοιχα. Μόλις η μητέρα των παιδιών γυρίζει για λίγο την πλάτη της, ο Wallace αρπάζει τη μικρή από το καρότσι, μπροστά στα μάτια της αδερφής της.

Στη συνέχεια ο δράστης πλησιάζει τη μητέρα του παιδιού, τής δίνει ένα κινητό τηλέφωνο και τής λέει να καλέσει την αστυνομία.

Η μητέρα του παιδιού ουρλιάζει, εκλιπαρώντας τον να τής δώσει την κόρη της. Τότε εκείνος βγάζει ένα μαχαίρι και το βάζει στο λαιμό του παιδιού.

Η αστυνομία έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα wnd.com, ενώ διατάσσεται η εκκένωση του καταστήματος. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν και τη μητέρα του παιδιού από το σημείο.

Σύμφωνα όσα ανέφερε ο αξιωματικός Chief Brandon Clabes σε συνέντευξη Τύπου χτες, το περιστατικό συνέβη στις 17 Ιουνίου. Οι διαπραγματεύσεις με το δράστη διήρκεσαν για πάνω από μια ώρα. Του έφεραν μια καρέκλα για να καθίσει και τότε το παιδί που παρέμενε σχετικά ήρεμο καθ’ όλη τη διάρκεια άρχισε να είναι ανήσυχο.

Τότε ο Wallace άρχισε να την πιέζει και έβαλε πάλι το μαχαίρι στο λαιμό της, είπε κάτι για λατρεία του σατανά και άρχισε να μετρά αντίστροφα για 60 δευτερόλεπτα.

Ο αστυνομικός που προσπαθούσε να τον ηρεμήσει, φοβήθηκε ότι θα έβλαπτε το παιδί, και έτσι τον πλησίασε και τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι, σκοτώνοντάς τον, χωρίς να τραυματίσει το παιδί.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό Clabes ο δράστης είχε ιστορικό ψυχικών διαταραχών και ήταν στη φυλακή από το 2000 μέχρι το 2011 και προσπάθησε μέσω της μητέρας και των παιδιών της να παρενοχλήσει τους αστυνομικούς.

Ο αξιωματικός Huff θεωρείται πλέον ήρωας στην περιοχή.