Περίπου 300 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική εφόρμησαν σήμερα στον ύψους τριών μέτρων φράκτη που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, στο βόρειο άκρο της Αφρικής, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Έγινε μια μαζική επίθεση. Ήταν βίαιη», δήλωσε εκπρόσωπος του θύλακα της Μελίγια, η οποία διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι μετανάστες πετούσαν πέτρες στους Μαροκινούς και τους ισπανούς αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν, ενώ περίπου 100 από τους επίδοξους μετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν στην Μελίγια.

Οι ισπανικοί θύλακες της Μελίγια και της Θέουτα, που βρίσκονται στην βόρεια ακτή του Μαρόκου, αποτελούν δύο τις πιο δημοφιλείς πύλες για τους επίδοξους μετανάστες από την Αφρική που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη.

Το 2005 η Ισπανία ενίσχυσε τον φράκτη με περισσότερο συρματόπλεγμα, βιντεοκάμερες και αισθητήρες ανίχνευσης.

Το 2006 τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συντονισμένης προσπάθειας δεκάδων ανθρώπων να σκαρφαλώσουν στον συνοριακό φράκτη. Δύο από αυτούς φέρεται ότι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από την μαροκινή αστυνομία, ενώ ένας έπεσε από τον φράκτη.

Οι προσπάθειες των μεταναστών να εισέλθουν στην Μελίγια και την Θέουτα αυξάνονται συνήθως κατά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Η ύφεση και τα ποσοστά ρεκόρ της ανεργίας στην Ισπανία δεν έχουν αποθαρρύνει τους μετανάστες από την Αφρική.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.