Ο αρχιμαφιόζος της τηλεόρασης, Tony Soprano ήταν καθαρά μία φανταστική φιγούρα, ωστόσο οι πραγματικές ιστορίες ενός μαφιόζου του Νιου Τζέρσι επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό το σενάριο και τους χαρακτήρες της τηλεοπτικής σειράς «The Sopranos».

Οι εφιάλτες και οι κρίσεις πανικού που υπέστη ο Tony Soprano (James Gandolfini) κατά τη διάρκεια της σειράς, φάνηκαν αρκετά αυθεντικές, ειδικά σε όποιον είχε ακούσει τις ηχογραφήσεις του FBI από την παρακολούθηση του Simone DeCavalcante το 1960. «Είχα ένα τρομερό όνειρο, για ένα σωρό αστυνομικούς. Εσύ ούρλιαζες, φόραγες μαργαριτάρια, ενώ όλα είχαν καταστραφεί», ακούγεται να λέει στη γραμματέα του ένα πρωινό του 1964.

Ο Simone DeCavalcante είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης, ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο μαφιόζο της εποχής. Αυτό έγινε χάρη στα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει το FBI από υποκλοπές συζητήσεων και βγήκαν στη δημοσιότητα το 1969.

Ο στόχος του DeCavalcante ήταν να δημιουργήσει μία έκτη δυνατή οικογένεια στο χώρο του εγκλήματος, ξεχωριστή από της πέντε μεγάλες οικογένειες της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν και η βάση του ανεξάρτητου χαρακτήρα του Tony Soprano.

Η επιθυμία του DeCavalcante τον έφερε αντιμέτωπο με τους τότε αρχηγούς της μαφίας, που υποτιμούσαν τη δράση του χαρακτηρίζοντας τον ως «αγρότη του Τζέρσι». Μπορεί κανείς να καταλάβει την πικρία του από διάφορες καταγεγραμμένες συζητήσεις με άλλους μαφιόζους της εποχής.

«Η Cosa Nostra είναι η Cosa Nostra, ένας φίλος είναι πάντα ένας φίλος, είτε μεταξύ των πέντε οικογενειών της Νέας Υόρκης, είτε της οικογένειας μου στο Νιου Τζέρσι», δήλωσε ενοχλημένος από τη συμπεριφορά των υπολοίπων στο πρόσωπό του.

Ο ηθοποιός James Gandolfini έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες (19 Ιουνίου), με τους μάνατζερ του να εικάζουν πως πέθανε από καρδιακή προσβολή, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί τα πραγματικά αίτια. Ο Gandolfini είχε κερδίσει τρία βραβεία Emmy για το ρόλο του Tony Soprano.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο πελάτης μας James Gandolfini απεβίωσε σήμερα, ενώ βρισκόταν στη Ρώμη για διακοπές. Θα μας λείψει πολύ. Αυτός και η οικογένειά του ήταν μέρος της οικογένειάς μας για πολλά χρόνια και όλοι μας θρηνούμε», ήταν η κοινή δήλωση των εκπροσώπων του.