Ηλικιωμένο ζευγάρι βρέθηκε απανθρακωμένο από τις δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία

Περισσότερα από 70 σπίτια έχουν καταστραφεί


ΚΟΣΜΟΣ
14:11
10/10/2019
Ηλικιωμένο ζευγάρι βρέθηκε απανθρακωμένο από τις δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία
loading

Τα λείψανα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού βρέθηκαν σε ένα καμένο σπίτι σε αγροτική περιοχή της πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, καθώς η Αυστραλία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την έναρξη μιας ιδιαίτερα πρώιμης και σφοδρής περιόδου δασικών πυρκαγιών, συνέπεια της παρατεταμένης ξηρασίας.

Η αστυνομία αναζητούσε τα ίχνη ενός 77χρονου και μιας 69χρονης από το Κουνγκμπάρ, μια απομακρυσμένη πόλη που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την βορειοανατολική ακτή της πιο πυκνοκατοικημένης πολιτείας της Αυστραλίας.

«Η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας και αξιωματικοί της ιατροδικαστικής υπηρεσίας επέστρεψαν στην κατοικία και, πριν από λίγο, εντοπίστηκαν μέσα στον χώρο δύο απανθρακωμένα πτώματα», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Περισσότερα από 70 σπίτια έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι. Οι τελευταίες αυτές δασικές πυρκαγιές επιδεινώνουν την κατάσταση για τις κοινότητες που ήδη υποφέρουν από την χειρότερη ξηρασία που σημειώνεται στα χρονικά της περιοχής.

Η φωτιά στη Νέα Νότια Ουαλία έχει απανθρακώσει περισσότερα από 80.000 εκτάρια δασικής περιοχής, μόνο μέσα σε αυτή την εβδομάδα, και σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας η περίοδος των δασικών πυρκαγιών αναμένεται μακρά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει