Η Iris Grace Halmshaw είδε το όνομά της να μπαίνει στο χώρο της τέχνης και τους πίνακές της να πωλούνται μέχρι και 1.000 ευρώ, παρότι είναι μόλις… τριών ετών!

Η μικρή Iris Grace από το Leicestershire ξεκίνησε ζωγραφική πριν από λίγους μήνες ως ένα είδος θεραπείας καθώς πάσχει από μια μορφή αυτισμού.

Λίγους μήνες αφότου δημιούργησε μερικούς πίνακες οι γονείς της αποφάσισαν να ανεβάσουν φωτογραφίες τους στο Facebook και ανακάλυψαν ότι το ταλέντο της κόρης τους εκτιμήθηκε πολύ, μιας και το κοινό άρχισε να αγοράζει τα έργα της.

Η ενασχόλησή της με τη ζωγραφική τη βοήθησε να βελτιωθεί η συμπεριφορά της και τώρα πια η Iris είναι πιο χαρούμενη από πριν.

«Υπήρχε ζήτηση για τα έργα της απ’ όλον τον κόσμο. Μάλιστα ένας πίνακάς της πωλήθηκε σε φιλανθρωπική δημοπρασία στην τιμή των 980 ευρώ» είπε η μητέρα της.

Μέχρι στιγμής έχει πουλήσει οκτώ έργα, γράφει η Daily Mail.

Η Iris Grace δε μιλάει και διαγνώστηκε με αυτισμό πριν από ένα χρόνο, όταν οι γονείς της παρατήρησαν ότι δεν είχε οπτική επαφή μαζί τους. Δοκίμασαν πολλές θεραπείες για να τη βοηθήσουν να κοινωνικοποιηθεί, και το πέτυχαν μέσα από τη ζωγραφική.

Η οικογένειά της ελπίζει να καταφέρει να κάνει μια έκθεση με τα έργα της στο Λονδίνο, για να γίνει ευρύτερα γνωστή.

Όλα τα έσοδα από τους πίνακές της πηγαίνουν στα υλικά που χρειάζεται για να ζωγραφίζει και στις θεραπείες της.