Από επιστάτης και υπάλληλος βενζινάδικου, ένας νοτιοκορεάτης εμιγκρές στον Νέο Κόσμο έχει μια εκπληκτική ιστορία να διηγηθεί.

Ο λόγος για το ζευγάρι πίσω από τη φίρμα ρούχων Forever 21, μια γιγαντιαία σήμερα αλυσίδα ένδυσης.

Ήταν το 1981 λοιπόν όταν ο Do Won Chang και η Jin Sook μετανάστευσαν από τη Νότια Κορέα στο Λος Άντζελες κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο.

Στα 26 τους αμφότεροι, κατέφτασαν στην Καλιφόρνια χωρίς μία στην τσέπη, χωρίς εφόδια και πτυχία και με τουλάχιστον σπαστά αγγλικά. Με τον κλάδο του καφέ ήθελαν να ασχοληθούν, τα πράγματα δεν ήταν όμως όπως τα φαντάστηκαν.

Για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Don, όπως τον έλεγαν στις ΗΠΑ, δούλεψε επιστάτης, σε βενζινάδικο μετά και καφετέριες κατόπιν. Όταν και παρατήρησε κάτι που θα τον έκανε δισεκατομμυριούχο!

«Είδα ότι οι άνθρωποι που οδηγούσαν τα καλύτερα αυτοκίνητα ήταν όλοι από τον χώρο της ένδυσης», είπε στους «LA Times» το 2010. Κι έτσι άνοιξαν με τη σύζυγο ένα μαγαζάκι με ρούχα στο Λος Άντζελες το 1984, μια σωστή τρύπα, την οποία είπαν Fashion 21. Αποτέλεσμα; Έκαναν πωλήσεις 700.000 δολαρίων τον πρώτο χρόνο.

Κάθε εξάμηνο άνοιγαν τώρα και ένα νέο κατάστημα και σήμερα έχουν φτάσει να έχουν 600 από αυτά, σημειώνοντας ετήσιο τζίρο της τάξης των 4,4 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του κυμαίνεται πια στα 6,1 δισ. δολάρια.

Η Forever 21 παραμένει οικογενειακή επιχείρηση, με τον Don να λειτουργεί ως διευθύνων σύμβουλος και την Jin Sook ως εμπορική διευθύντρια. Οι δυο κόρες τους έχουν επίσης σημαντικό ρόλο στην εταιρία.

«Η Forever 21 δίνει ελπίδα στους ανθρώπους που ήρθαν εδώ χωρίς τίποτα», δήλωσε ο Don στην ίδια συνέντευξη, «κι αυτό είναι ένα είδος επιβράβευσης που με ξεπερνάει: το γεγονός ότι οι μετανάστες που έρχονται στην Αμερική, όπως εγώ δηλαδή, μπορούν να έρθουν στην Forever 21 και να ξέρουν πως όλα αυτά ξεκίνησαν από έναν απλό νοτιοκορεάτη μετανάστη με ένα όνειρο».