Ένα απίστευτο περιστατικό που θυμίζει κινηματογραφική ταινία ήλθε στο φως της δημοσιότητας. Ένα κορίτσι που έχασε την οικογένεια της, πριν από 20 χρόνια, όταν ο πατέρας της την ξέχασε στο τρένο, κατάφερε να εντοπίσει τους γονείς και τα αδέλφια της με τη βοήθεια του ίντερνετ.

Η οικογένεια ξαναενώθηκε χάρη σε μια αναζήτηση που έκανε στο Ίντερνετ ο σύντροφος της 24χρονης Γιούλια Γκόρινα. Η νεαρή μεγάλωσε με θετούς γονείς, καθώς μυστηριωδώς έφτασε από τη Λευκορωσία στη Ρωσία, με την πραγματική της οικογένεια να μην μπορεί να την εντοπίσει.

Ωστόσο, 20 χρόνια μετά, η Γιούλια κατάφερε να βρει την οικογένεια της με τη βοήθεια του φίλου της Ίλια Κριουκόφ. Το 4χρονο τότε κοριτσάκι χάθηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το τρένο όταν ο πατέρας της έπεσε για ύπνο.

Η κοπέλα συνεχώς αναρωτιόταν για το ποια είναι η πραγματική οικογένεια της αλλά μάταια. Όταν είπε την ιστορία στο φίλο της εκείνος αναζήτησε στο διαδίκτυο «το κορίτσι του τρένου» και βρήκε μαρτυρίες των γονιών της που την αναζητούσαν.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί το πώς η 4χρονη τότε Γιούλια έφτασε στη Ρωσία. Στην υπόθεση ενδέχεται να εμπλέκεται ένα ζευγάρι που πιθανόν απήγαγε το κορίτσι. Το 2017, όταν η αστυνομία άνοιξε και πάλι την υπόθεση, οι γονείς υπεβλήθησαν σε εξετάσεις ανίχνευσης ψεύδους, τις οποίες και οι δύο πέρασαν.

Μία εξέταση DNA απέδειξε ότι πράγματι ήταν κόρη των Βίκτορ και Λιουντμίλα Μοϊσένκο.  Η ίδια, πέρα από τους γονείς της, επανενώθηκε και με τα δύο αδέλφια της – έναν αδελφό και μία μικρότερη αδελφή.

Η συνάντησή τους έλαβε χώρα σε αστυνομικό τμήμα στη Λευκορωσία.

«Δεν μπορούσαμε ούτε να μιλήσουμε, μόνο κλαίγαμε και αγκαλιαζόμασταν», ανέφερε η ίδια.  «Ο πατέρας μου με ικέτευσε να τον συγχωρήσω για ό,τι έγινε», είπε η ίδια. «Ασφαλώς και τον συγχωρώ», συμπλήρωσε.  «Το πιστεύω ότι όλα είναι αλήθεια τώρα», κατέληξε.