Το κεντροδεξιό κόμμα «Λαός της Ελευθερίας» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συγκεντρώνει το 29,2% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται στο 26,5%, βάσει της νέας δημοσκοπικής έρευνας που μεταδόθηκε από την εκπομπή Ballaro του καναλιού Rai Tre και η οποία διενεργήθηκε από την εταιρία Ipsos.

Το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέππε Γκρίλλο «πείθει» το 22,5% των Ιταλών και το κεντρώο κίνημα του Μάριο Μόντι «Επιλογή Πολιτών», βρίσκεται σε κάθετη πτώση, αφού δεν ξεπερνά το 5,8%.

Σε ό,τι αφορά τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Ενρίκο Λέττα, το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μπορεί να συμβάλει στο να αλλάξει προς το καλύτερο η χώρα , το 8% ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, το 33% ότι δεν θα καταφέρει να την επηρεάσει σημαντικά και οι υπόλοιποι δεν εκφέρουν γνώμη.

Σχετικά με τον ανανεωτή δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος θεωρείται ο πιθανότερος επόμενος υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, το 61% του στατιστικού δείγματος πιστεύει ότι θα καταφέρει να βελτιώσει την χώρα, το 7% είναι απαισιόδοξο και το 22% ότι δεν θα επέλθουν ουσιαστικές αλλαγές.