Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπανγκλαντές στις βίαιες συγκρούσεις στην πρωτεύουσα Ντάκα ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και σε εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμιστές που διαδήλωσαν ζητώντας ένα νέο αυστηρότερο νόμο για την βλασφημία, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Οι σοροί 11 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ενός αστυνομικού, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ντάκα, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας, ενώ σε τρεις ιδιωτικές κλινικές έχουν μεταφερθεί οι σοροί άλλων έντεκα ανθρώπων.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και «οι άθεοι πρέπει να απαγχονιστούν», περίπου 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε έξι μεγάλες οδικές αρτηρίες της Ντάκα, παρεμποδίζοντας κάθε επικοινωνία της πρωτεύουσας με τις άλλες πόλεις της χώρας.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει διαδηλωτές από διάφορα χωριά να φτάσουν στο κεντρικό τέμενος της πόλης. Οι διαδηλωτές ήταν κατά κύριο λόγο μέλη της ριζοσπαστικής οργάνωσης Χεφατζάτ-ι-Ισλάμ, η οποία δημιουργήθηκε πρόσφατα και ζητεί την επιβολή της θανατικής ποινής για όποιον βλασφημεί το Ισλάμ. Η οργάνωση ζητεί επίσης να μην βρίσκονται σε ορισμένους δημόσιους χώρους μαζί άντρες και γυναίκες.

Η πρωθυπουργός της χώρας Σεΐχ Χασίνα έχει απορρίψει τα αιτήματα των ισλαμιστών, τονίζοντας οι νόμοι που ισχύουν κατά της βλασφημίας επιτρέπουν τη δίωξη όσων προσβάλλουν το Ισλάμ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.