Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, Ενρίκο Λέτα, ολοκληρώνει τον κύκλο επαφών του και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα ως αύριο το απόγευμα θα έχει συναντηθεί και πάλι με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Ναπολιτάνο για να του παρουσιάσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του.

Κατόπιν πρόκειται να ακολουθήσει η ορκωμοσία του πρωθυπουργού και ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου.
Η συζήτηση και η ψηφοφορία στη βουλή για να λάβει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, με βάση τις πληροφορίες του Τύπου, θα ορισθεί για την Δευτέρα και στη γερουσία για την Τρίτη.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με την έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera στο Διαδίκτυο ως το βράδυ μπορεί να συναντηθεί με τον Λέτα για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση επί του κυβερνητικού προγράμματος και την νομή των υπουργείων-κλειδιών.

Στους κόλπους της κεντροαριστεράς, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα θα στηρίξει με συμπαγές μέτωπο τον Ενρίκο Λέτα», εκτιμώντας ότι αυτός «οπωσδήποτε μπορεί να προσφέρει χρήσιμο έργο στη χώρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν στελέχη που δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα, ο 38χρονος Ρέντσι απάντησε: «Tους καλώ να ακούσουν πρώτα τις αναλυτικές προγραμματικές δηλώσεις στο κοινοβούλιο. Όπως κι αν έχει πάντως είναι πρόωρο αυτή την στιγμή να κάνουμε λόγο για διαγραφές» από το PD.