«Κόντρα» ΕΕ – Μπόρις Τζόνσον: «Θέλει Brexit χωρίς συμφωνία»

Η αντίδραση της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας


ΚΟΣΜΟΣ
11:34
06/08/2019
«Κόντρα» ΕΕ - Μπόρις Τζόνσον: «Θέλει Brexit χωρίς συμφωνία»
2
loading

Φαίνεται πως η κόντρα ανάμεσα σε Μεγάλη Βρετανία και ΕΕ για το Brexit καλά κρατεί... Η ΕΕ κατηγορεί το νέο πρωθυπουργό της χώρας ότι θέλει να «φύγει» από την Ένωση χωρίς συμφωνία, ενώ από την άλλη η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να διαπραγματευτούν.

Πιο συγκεκριμένα, το κεντρικό σενάριο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον είναι ένα Brexit χωρίς συμφωνία και δεν έχει πρόθεση να επαναδιαπραγματευθεί τη Συμφωνία Αποχώρησης, δήλωσαν Ευρωπαίοι διπλωμάτες στην εφημερίδα The Guardian.

Ωστόσο ανώτερη κυβερνητική πηγή το αρνήθηκε λέγοντας πως η Βρετανία είναι «έτοιμη και πρόθυμη» να συνάψει μια συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit.

«Ήταν σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει άλλο σχέδιο», δήλωσε ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα, έπειτα από μια συνάντηση ανάμεσα στον Ντέιβιντ Φροστ, τον νέο επικεφαλής των συμβούλων της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν την Ευρώπη, και Ευρωπαίους διπλωμάτες.

«Δεν υπάρχει πρόθεση για διαπραγμάτευση, κάτι που θα απαιτούσε ένα σχέδιο», φέρεται ότι δήλωσε ο διπλωμάτης. «Η μη συμφωνία φαίνεται τώρα ότι είναι το κεντρικό σενάριο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ωστόσο ανώτερη κυβερνητική πηγή δήλωσε μετά το δημοσίευμα πως η Βρετανία είναι «έτοιμη και πρόθυμη» να συνάψει μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλουμε μια συμφωνία. Είναι λυπηρό το ότι δεν θέλουν να διαπραγματευθούν μαζί μας», δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί.

«Το γεγονός ότι η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε τρεις φορές με ευρεία διαφορά από την Βουλή των Κοινοτήτων σημαίνει ότι, αν πρόκειται να υπάρξει μια συμφωνία, πρέπει να είναι έτοιμοι να επαναδιαπραγματευθούν. Εμείς είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να το κάνουμε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar christos1

  Γνωστός και ως Ταμτάκος αν δεις την μουτσούνα του στο Facebook

 2. avatar criskalts

  Επί του θέματος αναμένουμε την τοποθέτηση του ειδικού τιτάνα της στρατηγικής σκέψης και υμνητή του ΓΑΠ, τον Sir Stateless
  εεεεεεεε
  μπιντέ ήθελα να πω!
  χαχαχαχαχαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει