H αποκατάσταση ενός πλαισίου σταθερότητας και ασφάλειας για το χώρο της Μέσης Ανατολής, όπου το πρόβλημα της Συρίας εξακολουθεί να δημιουργεί τεράστια προβλήματα, ήταν το βασικό θέμα, που απασχόλησε τους υπουργούς Άμυνας της Ε.Ε., που συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργο.

Όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, εκτός αυτών, συζητήθηκε και το θέμα των επιχειρήσεων στο Μάλι και στο Σαχέλ, που συναρτώνται άμεσα με την αστάθεια που παρατηρείται στην περιοχή της Λιβύης.

«Ζητήσαμε να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να εμπεδωθεί η τάξη και η ασφάλεια στη Λιβύη και τονίσαμε ότι η Ελλάδα είναι στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να παίξει το δικό της ρόλο μια και είναι γνωστοί οι στενοί δεσμοί που συνδέουν τη χώρα μας με τους αραβικούς λαούς και ιδιαιτέρως με τη συγκεκριμένη χώρα», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Συζητήθηκαν, επίσης, και τα θέματα του Κοσόβου, μετά τη νέα συμφωνία που επιτεύχθηκε, όπου η Ελλάδα ζήτησε «να υπάρξουν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες για να εμπεδωθεί ένα κλίμα καλής συνεργασίας και σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων».