Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Μπανγκλαντές από την κατάρρευση ενός κτιρίου οχτώ ορόφων στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ντάκα, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μόνο που έμεινε ανέπαφο είναι το ισόγειο του κτιρίου Ράνα Πλάζα, το οποίο στεγάζει μια αγορά, μια βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας και μια τράπεζα.

«Έχουμε ανασύρει μέχρι στιγμής 15 νεκρούς. Υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς», δήλωσε ο Ζεχαντούλ Ισλάμ, αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου Enam Medical College, τουλάχιστον 35 άνθρωποι νοσηλεύονται και περίπου 150, στην πλειοψηφία τους εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες. Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια.

Οι πρώτες ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτίριο χθες, προκαλώντας πανικό στους εργάτες. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν στην προσπάθειά τους να βγουν γρήγορα από το κτίριο ποδοπατήθηκαν.