Σοκαριστικές εικόνες με αστυνομικούς να στέκονται αδιάφοροι χωρίς να επεμβαίνουν, την ώρα που βουδιστές ταραξίες βάζουν φωτιά σε έναν μουσουλμάνο στη Βιρμανία είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Meiktila κατά τη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν ανάμεσα με μια ομάδα βουδιστών γνωστοί ως «Ομάδα 969» και μουσουλμάνους, εξαιτίας των οποίων 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο μήνα.

Στο βίντεο αυτό φαίνεται ένας άντρας να κυλιέται απεγνωσμένα στο έδαφος, προσπαθώντας να σβήσει τις φλόγες που έχουν τυλίξει το σώμα του, όταν το εξαγριωμένο πλήθος του έβαλε φωτιά, γράφει δημοσίευμα της Daily Mail.

Σύμφωνα με το άρθρο, αρκετοί αστυνομικοί παρακολουθούν από απόσταση ενώ ακούγεται κάποιος να φωνάζει για νερό, για να του απαντήσει ένας τρίτος: «Όχι νερό γι’ αυτόν. Αφήστε τον να πεθάνει».

Οι εικόνες αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή μια έκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch, σύμφωνα με την οποία οι αρχές της Βιρμανίας και μέλη της κοινότητας των Arakanese διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εφαρμόζοντας μια «εκστρατεία καθαρισμού» από τους μουσουλμάνους πιστούς στη χώρα.