Τους δέκα αντιπρόσωπους που έστειλε η Νότια Κορέα για να παραδώσουν τρόφιμα και φάρμακα στους 200 υπαλλήλους που παραμένουν στη βιομηχανική ζώνη Καεσόνγκ εμπόδισε σήμερα η Βόρεια Κορέα.

Οι αντιπρόσωποι των 123 νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων, που συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην Καεσόνγκ, είχαν ζητήσει άδεια να μεταβούν στη βιομηχανική αυτή ζώνη για να προμηθεύσουν με τρόφιμα και φάρμακα τους νοτιοκορεάτες υπαλλήλους που επέλεξαν να παραμείνουν εκεί παρά την κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες

«Η Βόρεια Κορέα μάς ενημέρωσε ότι το αίτημα της επίσκεψης των αντιπροσώπων των επιχειρήσεων της Καεσόνγκ απορρίφθηκε. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα απέρριψε το αίτημα αυτό, εμποδίζοντας μια ανθρωπιστική πράξη, καθώς αναμένεται να αυξηθούν τα ανθρωπιστικά προβλήματα με την πάροδο των ημερών», ανακοίνωσε ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης, Κιμ Χιουνγκ-Σοκ, αρμόδιος για τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο Κορέες.

«Κανένας δεν πεθαίνει από την πείνα, όμως τα αποθέματα τροφίμων εξαντλούνται», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Βόρεια Κορέα έχει απαγορεύσει από τις 3 Απριλίου στους Νοτιοκορεάτες την πρόσβαση στη ζώνη Καεσόνγκ, η οποία βρίσκεται στο έδαφός της, 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα και έχει αποσύρει τους 53.000 υπαλλήλους της. Από τους 900 Νοτιοκορεάτες που συνήθως εργάζονταν στη ζώνη Καεσόνγκ, οι 700 έχουν επιστρέψει στη Νότια Κορέα.